Life of Matheo (NL)

De voorstelling:
Life of Matheo is een educatieve voorstelling voor basisscholen in Nederland. De voorstelling gaat over een jongen uit Kameroen genaamd Matheo die op een dag door zijn moeder op pad wordt gestuurd voor een boodschap in een ander dorp. Hierbij zegt zijn moeder dat het heel belangrijk is dat hij niet van het pad afwijkt vanwege de vele gevaren van de savanne. Matheo is nog maar net aan zijn wandeling begonnen als hij plotseling wordt aangesproken door een kraai die hem uitdaagt een spannendere en kortere route te nemen door het gras. Matheo twijfelt over wat hij nu zal doen. Zal hij naar de kraai luisteren?…

In deze voorstelling gaan muziek en verhaal hand in hand. Een 4-koppige band met saxofoon, gitaar, bas en percussie brengt je voorbij scènes uit het kleurrijke Afrika waarbij de geluiden en ritmes het voorstellingsvermogen van luisteraars van alle leeftijden weten te prikkelen. Verhalenverteller Hans Platenkamp versterkt deze ervaring door op een levendige wijze over het avontuur van Matheo te vertellen waarbij een leuke interactie tussen de band, verteller en het publiek ontstaat.

Schoolvoorstellingen en (familie-)festivals:
Regelmatig zijn wij met deze voorstelling te gast op verschillende basisscholen en festivals in Nederland. Voor een volledig overzicht van technische specificaties kan gekeken worden naar onze technische rider: Technische rider

Foto’s zijn te vinden in onze presskit: Presskit

Hans Platenkamp en Teun Creemers

De muziek:
In 2017 is er een album uitgebracht met een deel van het repertoire van de Life of Matheo voorstelling. Dit album is opgenomen door Marcel van de Beeten en ingespeeld door Miguel Boelens (saxofoon), Micha Lorenz (gitaar), Antoine Duijkers (percussie) en Teun Creemers (basgitaar).

Daarnaast is voor een indruk van de voorstelling het verhaal ook uitgebracht op spotify en youtube. Dit is een verkorte variant waarbij Hans Platenkamp het verhaal heeft ingesproken over de bestaande fragmenten van de cd. Deze variant staat bovenaan deze pagina.