Life of Matheo (Kindervoorstelling)

De voorstelling:
Life of Matheo gaat over een jongen uit Kameroen genaamd Matheo. Op een dag wordt hij door zijn moeder op pad gestuurd voor een boodschap in een ander dorp. Hierbij zegt zijn moeder dat het heel belangrijk is dat hij niet van het pad afwijkt in verband met de vele gevaren van de savanne. Matheo is nog maar net begonnen aan zijn wandeling of hij wordt aangesproken door een kraai die hem uitdaagt een spannendere en kortere route te nemen door het gras. Matheo besluit naar de kraai te luisteren; niet wetende wat hem onderweg allemaal te wachten staat.

In deze voorstelling gaan muziek en verhaal hand in hand. Een 4-koppige band met saxofoon, gitaar, bas en percussie brengt je voorbij scènes uit het kleurrijke Afrika waarbij de geluiden en ritmes het voorstellingsvermogen van luisteraars van alle leeftijden weten te prikkelen. Verhalenverteller Hans Platenkamp versterkt deze ervaring door op een levendige wijze over het avontuur van Matheo te vertellen waarbij een leuke interactie tussen de band, verteller en het publiek ontstaat.

Schoolvoorstellingen:
Regelmatig zijn wij met deze voorstelling te gast op verschillende basisscholen in Nederland. De voorstelling is daarbij volledig uit te voeren met minimale technische benodigdheden. Dit betekent dat wij naast de instrumenten ook de verlichting en geluidsinstallatie zelf mee kunnen nemen indien er geen gebruik kan worden gemaakt van een theaterzaal. Voor een volledig overzicht van technische specificaties kan gekeken worden naar onze technische rider: Technische rider

De muziek:
In 2017 is er een album uitgebracht met een deel van het repertoire van de Life of Matheo voorstelling. Dit album is opgenomen door Marcel van de Beeten en ingespeeld door Miguel Boelens (saxofoon), Micha Lorenz (gitaar), Antoine Duijkers (percussie) en Teun Creemers (basgitaar). Momenteel wordt er gewerkt aan een heruitgave van dit album voor kinderen waarbij Hans Platenkamp het verhaal heeft ingesproken.

Life of Matheo – Cd