Raad van Toezicht

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - May 23rd - 2015
19:30 - 20:30

Location
Music Meeting


De Raad van Toezicht

Onbevangen act van elftal tomeloze, Arnhemse enthousiastelingen

Het ArtEZ Conservatorium in Arnhem behoort tot vruchtbaarste muziekscholen in Nederland. Dankzij een onafhankelijke, open blik en sterke docenten baart het conservatorium authentieke en inspirerende muzikanten. Bewijs hiervan is de 11-koppige band Raad Van Toezicht, dat bestaat uit jonge studenten die elkaar kennen uit Arnhem.
De eigenwijsheid van deze band blijkt naast de vrijmoedige naam ook uit de bezetting. Met onder meer twee toetsenisten, twee bassisten en twee drummers is de formatie hoogst uitzonderlijk. Geïnspireerd op het Amerikaanse gezelschap Snarky Puppy, dat met een eigentijdse melange van jazz, hiphop, funk en rock een extreme populariteit heeft bereikt, weet ook de Raad Van Toezicht zijn publiek te verleiden tot danspassen.
Naast de kenmerkende grooves ligt er een grote focus op de voor jazz zo elementaire improvisaties. Invloeden van jazzgiganten als Herbie Hancock en Pat Metheny, eeuwige helden voor conservatoriumstudenten, zijn dan ook klaarblijkelijk. Bereid je voor op een onbevangen, explosieve act van een elftal tomeloze enthousiastelingen.

Line-up:

Joël Botma – trumpet
Frank van Hassel – alto sax
Mirco Wessolly – violin
Jasper Mellema – keys
Philipp Frenzel – keys
Dung Hoang – guitar
Philipp Ullrich – guitar
Daan Leever – bass
Teun Creemers – bass
Janik Hüsch – drums, percussion
Bouke Hofma – drums, percussion